Geplaatst op

BETRAPT: MERCEDES-BENZ EQ C

2dehandsvoertuig.nl
De officiële onthulling van de Mercedes-Benz EQ C-klasse is aanstaande en er wordt dan ook druk getest met de eerste telg uit het nieuwe, elektrische label van MB. Omdat hij ook tegen Nederlandse zomerhitte moet kunnen, wordt de EQ C blootgesteld aan het klimaat in Death Valley.

Vier modellen heeft Mercedes-Benz op de planning staan voor het EQ-label, de naam voor de elektrische modellen uit Sindelfingen. Het offensief begint met de EQ C-klasse, waarvan we de eerste week september het officiële werelddebuut mogen bijwonen. De EQ-C is gebouwd rond het nieuwe EVA-platform (Electric Vehicle Architecture), dat op zijn beurt weer een afgeleide is van MRA (Modular Rear Achitecture), dat we onder meer onder de rokken van de huidige C-klasse vinden. De EQ C wordt leverbaar met een 300 kW-elektromotor op de achteras en er komt ook een 4WD-versie, die als extra 90 of 150 kW op de voorwielen heeft. Alle versies krijgen adaptief onderstel, remkrachtregeneratie en torque vectoring.

Mercedes-Benz wil met de EQ-reeks Tesla op achterstand zetten en heeft 2,45 miljard dollar in het procject geïnvesteerd. Over dik een maand weten we meer over de EQ C en hoe hij er precies uit ziet.

Bron: autoweek